Ati vizitat Prapastiile Zarnestiului, locul in care au filmat Rammstein, Jude Law si Margelatu?

sursa foto: dalexandrescu.ro

sursa foto: dalexandrescu.ro

Undeva în județul Brașov, în apropierea orașului Zărnești se află unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Piatra Craiului: Prăpăstiile Zărneștiului. Defileul are pereți înalți de peste 200 de metri și se întinde pe aproape cinci kilometri, fiind deschis spre vizitare în orice perioadă a anului. Pereții Prăpăstiilor sunt atât de apropiați în unele locuri încât ajung aproape să se atingă; practic au o distanță ce-i delimitează mai mică de șase metri.

Frumusețea oferită de peisajele Prăpăstiilor Zărneștiului a făcut ca mulți regizori să vină și să filmeze aici. Începând cu Mărgelatu, celebrul personal interpretat de Florin Piersic, ce s-a înfruntat cu trupele arnăuților în Drumul Oaselor, continuând cu Jude Law în filmul Cold Mountain și până la trupa germană Rammstein ce a filmat un videoclip aici, cu toții au ales să profite de decorul natural fantastic al zonei.

Tot în această zonă sunt amenajate și zeci de trasee de alpinism și escaladă, cel mai lung având 115 metri. Pentru a putea vizita zona, însă, nu aveți nevoie de condiție fizică, deoarece drumul este unul drept, dar șerpuit. Rezervația naturală a fost declarată Arie Protejată și inclusă în Parcul Național Piatra Craiului.

Prăpăstiile Zărneştilor sunt străbătute de Râul Mare care, datorită permeabilității calcarelor, dispare pe unele porțiuni, urmând să apară la ieșirea din chei. În bazinul hidrografic al acestui râu s-au format 21 de peșteri. O perspectivă generală asupra cheilor este oferită de platoul învecinat, Măgura. De asemenea, la capătul cheilor se ajunge la locul numit “La Table”, unul dintre punctele de urcare pe creasta Pietrei Craiului.