Prima expozitie din Romania dedicata imprimarii 3D este organizata la Brasov

sursa foto: adevarul.ro

sursa foto: adevarul.ro

Primul eveniment din România dedicat imprimării tridimensionale poartă numele „Expoziția Viitorului în 3D” și se desfășoară în aceste zile la Muzeul Casa Mureșenilor din Brașov. Dacă alegi să o vizitezi poți descoperi care sunt materialele utilizate în industria printului tridimensional și ce fel de forme poate acesta realiza.

Printre exponatele regăsite acolo publicul va putea descoperi poveștile interactive produse de Tanya Marriott din Noua Zeelandă, sculptura Bloom a lui John Edmark, o secțiune a clădirii Comisiei Europene din Amsterdam realizată de DUS Architects sau seria de vaze Libero Rutilo premiată cu Platimum A’Design Awards 2017.

Expoziția va cuprinde trei zone de inovație pentru tehnologia de imprimare 3D: sectorul industrial, cel medical și industriile creative. Pe lângă obiectele propriu-zise prezente la Casa Mureșenilor, tot acolo vor avea loc și proiecții video, materiale artistice și documentare informative. Scopul proiectului este de a încuraja interacțiunea cu exponatele 3D ce vor putea fi observate îndeaproape și chiar atinse de către vizitatori.

De asemenea în zilele de 20 și 21 septembrie expoziția va cuprinde și un workshop gratuit de proiectare digitală și de introducere în 3D printing. Acesta va avea loc între orele 13:30 și 21:30 la Hub Onezero și va fi susținut de Alexandru Manolescu, doctor în inginerie industrială specializat în scannere și imprimante 3D. Participanții la workshop vor avea de efectuat diverse exerciții practice și vor învăța care sunt etapele procesului de design și proiectare 3D.

Expoziția este deschisă spre vizitare între 11 și 24 septembrie, iar intrarea este gratuită.