Cum arata regulamentul de pe partiile de schi din Poiana Brasov

sursa foto: discoverpoiana.ro

Nu mai durează mult timp până ce sezonul rece își va face cu adevărat simțită prezența; și odată cu el și zăpezile care vor acoperi pârtiile din Poiana Brașov. De aceea anul acesta autoritățile iau în calcul introducerea unui regulament special de acces și conduită pe pârtii pentru a se asigura că toți turiștii se pot distra fără să existe vreun factor de risc.

Printre cele mai importante prevederi ale regulamentului se numără accesul persoanelor fără echipament de schi exclusiv pe potecile turistice deschise în Masivul Postăvaru sau pe marginea pârtiilor, acolo unde nu există potecă sau aceasta întâlnește pârtia de schi. Astfel dacă nu schiezi nu vei mai avea voie pe pârtie; de asemenea accesul schiorilor însoțiți de animale de companie va fi și el interzis.

În cazul schiatului de tură nocturnă va fi permis accesul doar pe pârtia Drumul Roșu, însă nu mai târziu de ora 22 și nu mai sus de Cabana Postăvaru. Va fi interzis și schiatul prin pădure, precum și folosirea snowmobilelor pe pârtiile de schi din Poiana Brașov.

Dacă ești schior va trebui să îți adaptezi viteza în funcție de starea zăpezii, de gradul de dificultate al pârtiei, de condițiile atmosferice și de densitatea traficului de pe pârtie. Vei fi nevoit de asemenea să eviți staționarea pe pârtie și să utilizezi doar marginea acesteia în cazul în care ești obligat să urci sau să cobori pe jos.

Regulamentul se află momentan în dezbatere publică până la data de 7 noiembrie, astfel că dacă ai sugestii le poți trimite către Serviciul Public Local Salvamont Brașov sau pe email la adresa salvamont@brasovcity.ro. Pentru încălcarea amendamentelor urmează ca autoritățile să aplica amenzi între 100 și 500 de lei. Nu uita că Poiana Brașov are cele mai multe pârtii din țară și este cea mai aglomerată stațiune de schi din România. În sezonul trecut s-au înregistrat pentru un milion de treceri pe la turnicheții instalațiilor de transport pe cablu.