A inceput Saptamana Ariilor Protejate la Brasov

sursa foto: cristianchinabirta.ro

Cea de-a doua ediție a evenimentului „Săptămâna Ariilor Protejate” se întâmplă în Brașov chiar în aceste zile, între 4 și 10 iulie.

Ariile naturale protejate din județul Brașov merită să fie cunoscute şi apreciate atât de brașoveni cât și de turiștii care ne vizitează, evenimentul pe care îl organizăm adresându-se tuturor categoriilor de vârstă. Am pregătit o serie de activități diverse de la expoziții de fotografie în aer liber, la proiecții de filme, care prezintă ariile protejate din România, conferințe publice despre importanța ariilor protejate, excursii ghidate pentru copiii din Racoş şi Hoghiz la Centrul de Vizitare al Parcului Național Piatra Craiului, precum și organizarea unei tabere de geologie la Complexul Geologic de la Racoş” a declarat Roxana Iordăchescu, manager de proiect.

În cadrul evenimentului vor avea loc o expoziție de fotografie cu tema „Păsări și Oameni”, în curtea Facultății de Silvicultură și Exploatări Forestiere Brașov, dar și o prezentare de filme de scurt metraj despre ariile protejate în vederea promovării lor și conștientizării publicului larg, la Cinemateca Patria, zilnic de la ora 20.

De asemenea, pe 5 iulie de la ora 10 va avea loc o excursie ghidată pentru copii școlilor din Racoș și Hoghiz la centrul de vizitare Piatra Craiului. Pe 7 iulie, începând cu ora 18 se întâmplă conferința publică despre importanța ariilor protejate, cu Erika Stanciu, Dan Dinu și Cosmin Dumitrache la Centrul Cultural Reduta. Nu în ultimul rând, ediția de anul acesta se încheie pe 10 iulie cu o tabără de geologie la Complexul Geologic Racoș.