In Brasov saptamana aceasta este Saptamana Comediei

mask-1636121_1920

„Săptămâna Comediei” este numele unui festival de teatru ce a ajuns anul acesta la a cincea ediție. În mod evident acesta durează o săptămână, prilej cu care la Brașov se vor juca nu mai puțin de opt piese de teatru, dintre care șapte vor fi în premieră. Festivalul a debutat duminică, pe 14 mai la Teatrul Sică Alexandrescu cu avanpremiera piesei „Prins în plasă” și urmează să se încheie tocmai duminica viitoare, pe 21 mai.

În această perioadă la Brașov vor veni teatre de renume din București precum Teatrul Odeon, Metropolis, Excelsior, Teatrul Mic sau Teatrul Național „I.L. Caragiale”. Craiovenii vor fi și ei reprezentați de Teatrul Național „Marin Sorescu”, ce vine cu piesa „Spargerea”, o comedie neagră cu Claudiu Bleonț în rol principal.

Celelalte piese pe care le veți putea urmări în oraș în această săptămână sunt „Svjek”, „Tartuffe sau Impostorul”, „Domnul Ibrahim și florile din coran”, „The History Boys. Povești cu parfum de liceu”, „Rendez-vous pe Lună” sau „Micul Infern”. Printre actorii ce vor urca pe scena teatrului din Brașov se numără Pavel Bartoș, Alexandru Papadopol, Dorina Lazăr, Marian Râlea, Magda Catone, Rodica Popescu Bitănescu sau Adela Mărculescu.

Nu doar teatrul va fi prezent în Brașov cu ocazia Săptămânii Comediei! În Parcurile Trandafirilor și Tractorul vor avea loc spectacole de stradă și spectacole pentru copii, iar Cinemateca Patria va difuza comedii la care intrarea va fi gratuită. Puteți descoperi programul complet al festivalului pe site-ul http://saptamanacomediei.ro/.

saptamana_comediei