Sase aventurieri vor sa realizeze un film documentar despre viata din sud-estul Europei. Prima oprire: Brasov

Sursa foto: bzb.ro

Sursa foto: bzb.ro

Cinci ucrainieni alături de o româncă au pornit într-un periplu în urma căruia vor să realizeze un film documentar despre viața din sud-estul Europei. Prima oprire a călătoriei lor a fost exact Brașovul. Numele lor sunt Vlad, Misha, Evghenia, Ulyana, Denis și românca Patricia.

Suntem vecini şi totuşi ştim atât de puţine unii despre ceilalţi, mult mai puţine decât ştim despre Paris sau Londra„, își încep povestea cei șase. „Suntem vagabonzi, în prima noapte am dormit pe Tâmpa, am auzit de urşii de aici, dar nu ne-a fost teamă. Am pornit cu bani foarte puţini la noi şi ne întreţinem din ceea ce facem pe parcurs. Vrem să arătăm cum se poate călători cu bani puţini. Am întâlnit un american care spunea că are bani puţini pentru o excursie, vreo 7.000 de dolari. Noi nu avem 1.000 pentru toţi.

Unii cântă la chitară, alţii fac poze, alţii pictează sau confecţionează diverse suveniruri, pentru toate acestea fiind binevenite donaţii din partea localnicilor. Şi-au făcut şi o pagină de Facebook, „Vagabonds”, unde încarcă pozele şi filmările sau ţin legătura cu oamenii pe care îi întâlnesc pe parcurs.

Nu auzisem prea multe despre Braşov, dar odată ajunşi la Bucureşti, am primit multe mesaje care ne îndemnau să nu ratăm oraşul. Într-adevăr, este foarte drăguţ, însă cred că ne-ar trebui măcar două săptămâni să-i descoperim cu adevărat farmecul şi ritmul. Seamănă cu Tallinul, ca arhitectură, dar mai ales după acoperişul clădirilor. Practic, sunt două oraşe într-unul singur, cel vechi şi cel nou şi ne-am bucurat să nu vedem publicitate agresivă în centru, aşa cum se întâmplă la noi acasă. Nici probleme cu parcarea nu aveţi, e un oraş situat în mijlocul naturii, merită vizitat şi bănuim că e şi plăcut de trăit”, descriu „vagabonzii” pe scurt ce au văzut în Braşov.

Traseul lor urmează să cuprindă Bulgaria, Turcia, Georgia şi Rusia, nu înainte însă de a vizita Branul şi celebrul castel de acolo.