Serbarile Cetatii va asteapta in acest weekend la Brasov

sursa foto: blogdecalatorii.ro

sursa foto: blogdecalatorii.ro

În cazul în care v-ați propus să petreceți zilele libere de la sfârșitul acestei săptămâni în Brașov trebuie să știți că veți putea lua parte la Serbările Cetății. În perioada 1 – 5 iunie pe dealul Straja din oraș, locul în care se află Cetățuia Brașovului, vor fi organizate ateliere cu activități tradiționale, târguri cu degustare, ateliere ecvestre și de aruncat buzduganul, evenimente pentru copii, recitaluri de muzică folclorică și pop rock, precum și o paradă a junilor.

În primele două zile ale festivalului, pe 1 și pe 2 iunie vor avea loc pe dealul cetății activități dedicate copiilor, de la pictură, ateliere și concursuri, până la concerte susținute de cei de la Kids Music Production și formația Atomic.

Sâmbătă, în cea de-a treia zi începând cu ora 12 va avea loc Târgul Cetății. În cadrul său veți putea urmări Parada Junilor, ce va pleca din Piața Sfatului și se va îndrepta către Cetate. De la ora 15 organizatorii au pregătit spectacole de dansuri populare, recitaluri de muzică folclorică, taragot și muzică de fanfară.

Ziua de duminică este dedicată Maialului Junilor Brașovecheni: începând cu ora 12 veți putea vedea hora Junilor, aruncarea buzduganului, petrecerea câmpenească și recitalurile Tarafului Plaiuri Transilvane și ale lui Robert Târnoveanu. Nu în ultimul rând luni, în ultima zi cetatea va fi cuprinsă de muzica rock, iar pe scenă vor urca trupele Around the World, Four Dimensions, Prefix TM, Rym şi Show Down.

Cetatea Brașovului, cunoscută și sub numele de Cetatea Brassovia datează încă din secolul al XV-lea și are o suprafață de aproximativ 23 de mii de metri pătrați, cu ziduri înalte și groase de la 1,70 până la 1,80 de metri. Aceasta nu poate fi însă vizitată, deoarece este închisă de doi ani.