Skate Park, cel mai nou proiect al orasului Rasnov

sursa: brasovultau.ro

sursa: brasovultau.ro

Râșnovul este unul dintre orașele din județul Brașov care s-a bucurat în ultimul an de mai multe investiții importante. Dacă vara trecută a fost inaugurat cel mai mare parc cu dinozauri din Europa, cel mai recent proiect al orașului implică un Skate Park.

Acesta ar urma să conțină piste speciale pentru skateboarduri, role și biciclete, dar și pereți de escaladă. Proiectul este deja gata și trebuie doar depus pentru a primi finanțarea necesară, urmând a se realiza din fonduri europene.

Noul Skate Park din Râșnov va fi construit lângă complexul de sărituri cu schiurile, iar atracția principală va fi o pistă lungă de 1.800 – 2.000 de metri. De asemenea, în cadrul parcului vor fi amenajate și trei piscine speciale.

„Ne propunem să amenajăm acolo un proiect în valoare de 5 milioane de euro, pe axa 7.1 pe fonduri europene, în care vom avea mai multe discipline care se pot practica. Vorbim de skateboard, role, biciclete. De asemenea vom avea și un perete de escaladă”, a declarat primarul orașului Râșnov, Adrian Veștea.

Amenajarea Skate Park-ului e doar unul dintre proiectele pregătite de Râşnov în această perioadă; autoritățile au anunțat nu mai puțin de cinci proiecte de turism, cu o valoare de peste 20 de milioane de euro. În prim plan se află restaurarea Cetății Râșnov, la care se adaugă realizarea unui parc dendrologic și a unei grădini botanice.