Ce reprezinta conceptul de slow travel, un stil de a calatori din ce in ce mai popular

boots-181744_1280

Într-o lume din ce în ce mai agitată, în care toată lumea se grăbește și pare că până și vacanțele sunt făcute pe fugă a apărut conceptul acesta nou numit „slow travel”, în care turiștii aleg să se bucure de călătoriile lor în adevăratul sens al cuvântului. Ideea de slow travel, deși nu are un echivalent în limba română poate fi adaptată conform expresiei „călătorii cu încetinitorul”. Turiștii care aleg să practice acest lucru preferă experiențele în favoarea peisajelor și calitatea în favoarea calității.

Pasionații de slow travel aleg să se bucure de compania localnicilor din zonele în care călătoresc, să savureze o masă alături de ei și să facă schimb de experiențe. Astfel reușesc să afle cât mai multe despre stilul lor de viață, despre obiceiurile pe care le au și cultura de care aparțin. Doar așa pot spune c-au rămas cu ceva concret în urma acelei vacanțe, dincolo de multitudinea de poze cu peisaje și monumente turistice care marchează doar o prezență într-un loc anume.

Conceptul de slow travel se bazează pe conexiunea dintre oameni și pe descoperirea culturilor locale, dar reprezintă de asemenea și o stare de spirit: nu poți alege un astfel de stil de a călători dacă îți lipsește răbdarea și pasiunea pentru ceea ce faci ori dacă ești grăbit să vizitezi cât mai multe locuri în cât mai puțin timp.

Fenomenul de slow travel a prins contur și în România, în special în Brașov, deoarece foarte mulți turiști străini aleg inima României pentru a descoperi obiceiurile și tradițiile locale. Aceștia vin aici pentru arhitectura locală, pentru a urca pe dealurile din împrejurimi sau chiar pentru a descoperi prima școală românească. În acest sens cartierul Șchei este o destinație excelentă.

Tu ce fel de călător ești? Cum îți place să-ți petreci concediul și ce fel de zone de atrag cel mai mult?