Cinci sporturi de iarna pe care le poti practica in Poiana Brasov

În aceste zile vremea ne aduce aminte că este încă iarnă, iar gândurile îndreptate către primăvară sunt nevoite să mai aștepte. Dacă acest lucru te bucură înseamnă că cel mai probabil ești un iubitor al anotimpului rece și al bucuriilor cu care vine el. Bucurii care uneori se pot traduce inclusiv prin multitudinea de sporturi de iarnă pe care le poți practica în această perioadă.

Mai jos am făcut o listă cu cinci astfel de sporturi pe care le poți încerca toată luna februarie în Poiana Brașov.

1. Schi sau snowboarding. Poiana Brașov este recunoscută nu doar în România, ci și în restul Europei pentru pârtiile sale, fiind considerată de asemenea cea mai modernă stațiune de schi din țară. Aici găsești 12 pârtii cu grade diferite de dificultate și un strat de zăpadă ce se menține chiar și 5 luni pe an. Astfel schiatul și snowboardingul sunt unele dintre prioritățile turiștilor care aleg să-și petreacă aici concediul.

2. Săniuș sau tubing. Nu doar schiorii au pârtii special amenajate pentru hobby-urile lor, ci și cei pasionați de săniuș. Poiana Brașov le oferă acestora zone special amenajate pentru a da câteva ture cu sania, însă le pune la dispoziție și tubingul, o activitate asemănătoare ce înlocuiește sania cu inelele gonflabile, oferind o viteză mai mare de coborâre.

3. ATV sau snowmobile. Dacă alegi să stai departe de pârtii poți încerca o plimbare cu ATV-urile sau cu un snowmobil. Astfel poți vizita stațiunea și poți descoperi inclusiv locuri puțin cunoscute turiștilor, aflate în mijlocul naturii.

4. Parapanta. Tot la capitolul „natură” îți propunem un zbor cu parapanta prin care să descoperi peisajele unice oferite de Munții Carpați înveliți în zăpadă. Poiana Brașov le oferă turiștilor mai multe centre pentru a apela la o astfel de experiență, dar și instructori care să se asigure că totul se desfășoară în deplină siguranță.

5. Echitație. Nu în ultimul rând în stațiune există multiple centre de echitație pentru cei pasionați de acest sport. Fiecare centru are câte un instructor, astfel că dacă vrei să încerci pentru prima oară o astfel de experiență poți opta pentru un curs dedicat începătorilor. La același capitol menționăm și plimbările cu sania trasă de cai sau cu atelajul, la rândul lor atracții pentru curioși.