Teatrul Sica Alexandrescu, locul in care se intampla cele mai frumoase festivaluri din Brasov

sursa foto: inromania.info

Am tot povestit pe acest blog despre principalele atracții și obiective turistice de care vă puteți bucura în Brașov: de la Biserica Neagră până la Aventura Parc, de la Palatul Justiției la Cetățuia Brașovului.

V-am prezentat numeroase festivaluri și spectacole, multe dintre ele având loc la unul dintre cele mai cunoscute centre culturale din Brașov: Teatrul Sică Alexandrescu.

Traversând puțin pânza timpului, ajungem în anul 1946, atunci când a luat ființă teatrul denumit pe atunci „Teatrul Poporului”. De-a lungul timpului, teatrul care astăzi poartă numele regizorului Sică Alexandrescu s-a mai numit și „Teatrul de Stat” sau „Teatrul Dramatic”.

Cu toate astea, primele reprezentații teatrale din zonă au avut loc în urmă cu aproximativ 500 de ani. În prezent clădirea teatrului Sică Alexandrescu are două săli: Sala Mare are 608 locuri, în timp ce Sala Studio ’82 are o capacitate variabilă, între 40 și 60 de locuri.

Momentan repertoriul Teatrului cuprinde peste 20 de spectacole, cu prețuri accesibile ce variază de la 5 lei (cele cu reducere) până la 18 lei. Printre cele mai recente festivaluri găzduite de Teatrul Sică Alexandrescu se numără „Săptămâna Comediei” și „Festivalul de Dramaturgie Contemporană”.