Ce este „Templul ursitelor”, locul din Brasov care te umple de energie

templul-ursitelor

Dacă sunteți în căutarea unui loc liniștit în care să vă relaxați și să vă încărcați bateriile posibil să vreți să ajungeți la Templul Ursitelor, o grotă săpată în stâncă undeva la 50 de kilometri de orașul Brașov. Zona este recunoscută de localnici pentru faptul că reușește să alunge oboseala și să ofere energie celor care aleg să o viziteze. Există de asemenea inclusiv legende conform cărora locul poate vindeca diverse boli ale turiștilor ce îl vizitează.

Aceeași legendă spune că dacă reușești să adormi chiar și preț de câteva minute în templu sau în apropierea lui te încarci de energie și capeți forțe proaspete. Templul Ursitelor este împodobit cu icoane, flori de munte și candele ce nu se sting niciodată, iar lumina zilei intră doar printr-un turn interior înalt de 10 metri. De asemenea se crede că în adâncurile templului se află inclusiv un tunel ce comunică tocmai cu Cetatea Râșnovului, însă acest lucru nu a putut fi demonstrat până în prezent.

Misterele ce înconjoară templul sunt date inclusiv de faptul că nu se cunosc informații despre perioada în care acesta ar fi apărut. Tot ce se știe pe acest subiect este că lăcașul are o vechime de aproximativ 7 mii de ani și se presupune c-ar fi aparținut celor care au ridicat și Templul Alb din Insula Șerpilor. Primele atestări istorice cu privire la Templu provin de la sfârșitul secolului 18.

Cunoscut și sub numele de „Grota”, Templul Ursitelor are un număr total de nouă încăperi întunecate, unele dintre ele fiind surpate de-a lungul timpului de infiltrații sau chiar ca urmare a căutătorilor de comori. Pe pereți se află diverse sculpturi ciudate, iar poveștile despre foști activiști ai Partidului Comunist care s-ar fi dus acolo cu secera și ciocanul în căutare de aur sunt des întâlnite.

Localnicii din Șinca Veche susțin că tot ce se găsește în Templu sau în împrejurimi ar avea proprietăți vindecătoare și că inclusiv vacile ce pasc în zonă dau mai mult lapte și mai gustos. De asemenea o legendă urbană atestă faptul că telefonul mobil sau orice alt dispozitiv trebuie lăsat la intrarea în peșteră pentru a nu perturba energiile din interior.