Soseaua Transfagarasan a fost inclusa de CNN in topul celor mai frumoase 10 drumuri din lume

transfagarasan

Publicația americană CNN a realizat în această lună un top al celor mai frumoase 10 drumuri din lume. Ca de fiecare dată când vorbim despre un astfel de top, cea mai faimoasă șosea din România, Transfăgărășan, nu putea lipsi de pe listă.

Aceasta ocupă locul al șaptelea într-un top în care se mai află drumuri din Norvegia, Africa, Scoția, Peru, Emiratele Arabe, Canada, Alaska, Australia, Italia și Noua Zeelandă.

CNN îl prezintă ca fiind plin de „tuneluri întunecate și înspăimântătoare” și străbătut de numeroase curburi ce oferă celor care vor să străbată ținuturile lui Dracula o experiență palpitantă. În același material se vorbește și despre Castelul Bran și barajul de la Vidraru, obiective turistice care pot fi descoperite în zonă.

Șoseaua Transfăgărășan are o lungime de 116 kilometrii și poate fi parcursă în aproximativ 100 de minute, fiind însă deschisă doar patru luni pe an din cauza condițiilor meteorologice. Cu toate astea drumul este străbătut anual de aproape opt mii de mașini din toate colțurile lumii.

Mai jos puteți urmări și un material video realizat pe Transfăgărășan ce surprinde câteva dintre experiențele pe care le puteți întâlni atunci când alegeți să traversați cel mai celebru drum din România și unul dintre cele mai frumoase din lume.