5 trasee pe care le puteti parcurge pe Masivul Postavarul

Masivul Postăvarul

sursa foto: descopera.ro

Masivul Postăvarul poate fi parcurs indiferent de sezon și indiferent de experiența pe care o aveți în domeniu, așa că nu trebuie să vă faceți griji atunci când vă decideți dacă să-i dați sau nu o șansă. Pentru astăzi v-am pregătit nu mai puțin de 5 trasee pe care le puteți încerca, ținând cont bineînțeles de nivelul de dificultate, dar și de vremea de afară.

1. Pietrele lui Solomon – Drumul Vechi – Restaurant Capra Neagră
Traseul are un grad de dificultate ușor, o durată de 90 – 120 de minute și este disponibil în tot timpul anului. De asemenea, nivelul de echipare necesar este minim.

2. Dobrogeanu Gherea – Izvorul lui Ion – Valea cu Apă – Restaurant Poiana Ursului
La fel ca și precedentul traseu, și acesta are un grad de dificultate ușor, un nivel de echipare minim și o disponibilitate pe toată durata anului. Acesta este totuși mai lung, având o durată de două ore și jumătate – trei.

3. Restaurant Capra Neagră – Prăpastia Lupului – Izvorul din Pietriș – Cabana SKV Postăvarul
Cel de-al treilea traseu pe care vi-l propunem are un nivel de dificultate și de echipare mediu, însă se poate efectua în tot timpul anului. Durata sa este de 90 – 120 de minute.

4. Bastionul Țesătorilor – Șaua Tâmpei – Poiana Ștechil – Crucurul Mare – Poiana Ruia – Cabana SKV Postăvarul – Vârf Postăvarul
Acesta este unul dintre cele mai lungi trasee, cu o durată aproximativă de 4-5 ore. Este disponibil tot timpul anului și are gradele de echipare și de dificultate medii.

5. Timișul de Jos – Piatra Crinului – Vârf Postăvarul
Nu în ultimul rând, dacă vreți să alegeți în Vârful Postăvarul puteți alege acest traseu. Deși dificultatea este una medie, trebuie să știți că drumul până acolo nu e scurt și se poate întinde până la 4 ore.

Voi ați făcut vreunul dintre aceste trasee până în prezent? Suntem curioși ce experiențe ați avut și pe care ați vrea să-l încercați în viitor.