Trei drumetii usoare in Brasov pe care le poti face alaturi de copii

Unul dintre cele mai potrivite locuri în care poți merge atunci când vrei să faci mișcare, să te bucuri de aerul proaspăt și să admiri peisajele din jur este cu siguranță Brașovul. Acesta ofertănu doar trasee montane dedicate persoanelor cu experiență în domeniu, ci și drumeții pentru amatori sau pentru părinții care vor să petreacă mai mult alături de cei mici. Acestea din urmă nu necesită nici o pregătire fizică specială și nici un echipament anume, însă recomandăm ca în cazul în care a plouat recent să ai la tine o pereche de ghete.

Cel mai ușor traseu este Drumul Serpentinelor; are 800 de metri, este marcat cu un triunghi roșu și pornește de pe Aleea Brediceanu (aleea de sub Tâmpa). Acesta ajunge lângă telecabină, iar apoi urcă până pe Vârful Tâmpa.

A doua recomandare este Drumul Cavalerilor, marcat cu dungă albastră. Acesta pornește de la Bastionul Ţesătorilor şi duce pe vârful muntelui pe Şaua Tâmpei. Drumul are doi kilometri lungime și poate ajunge inclusiv în Poiana Brașov, însă traseul până acolo durează aproximativ trei ore. O alternativă ar fi traseul ce pleacă de la Curmătura dintre Dealul Melcilor și Tâmpa; acesta are doi kilometri lungime și este marcat cu triunghi albastru.

Ceva mai dificil însă este traseul numit Treptele lui Gabony, un nobil maghiar ce a donat o sumă importantă de bani orașului. Acesta este totodată și mult mai spectaculos și cuprinde 167 de trepte din piatră pe care turiștii au de urcat prin pădure. Traseul este marcat cu triunghi galben și presărat cu liminișuri de unde se poate admira Brasovul în toată splendoarea sa.

Oricare dintre aceste trasee sunt ideale pentru un weekend petrecut la munte alături de cei dragi. Chiar dacă durata fiecăruia variază, acestea sunt ușor de parcurs și conțin inclusiv mese și băncuțe din lemn unde te vei putea odihni în caz de nevoie. Te așteptăm să le încerci, iar apoi să ne spui care dintre ele te-a impresionat cel mai mult!