Trei locuri pe care sa le vizitezi in aceasta iarna in Brasov

Sursa foto: newsbv.ro

Chiar dacă suntem aproape la jumătatea iernii calendaristice vremea de afară ne duce adesea cu gândul la un început timpuriu de primăvară. Cu toate astea mai avem ceva de așteptat până atunci și mai mult ca sigur că, în ciuda unei ușoare întârzieri, temperaturile reci își vor face mai devreme sau mai târziu apariția. Pentru această perioadă îți recomandăm trei locuri pe care să le vizitezi în Brașov și care să-ți aducă aminte că ne aflăm, totuși, în toiul anotimpului rece.

Deschidem lista cu Masivul Postăvaru, din vârful căruia poți admira întregul platou al Munților Bucegi, precum și Poiana Brașov. Pentru această perioadă este recomandat să urci acolo cu telecabina. Odată ajuns în vârf nu uita să treci și pe la Cabana Postăvaru, cea mai veche cabană din România. Aceasta se află la o altitudine de peste 1.600 de metri, fiind construită încă din anul 1883. Înainte ca Poiana Brașov să devină o stațiune montană cabana era singura clădire din zonă.

De aici poți admira nu numai Munții Carpați și Tara Bârsei, ci poți descoperi fenomenul atmosferic cunoscut drept „marea alpină”: acesta are loc atunci când norii coboară și înconjoară piscul muntelui, oferindu-le turiștilor senzația că se află deasupra lumii.

A doua recomandare a listei noastre este comuna Fundata, localitatea cu cel mai curat aer din România. Aceasta este situată la 1.360 de metri altitudine, între Munții Bucegi și Munții Piatra Craiului. Reputația aerului curat de acolo este datăinclusiv de o stație meteo ce măsoară puritatea sa. Îți recomandăm să faci o plimbare pe străzile din comună pentru a te încărca de energie și pentru a resimți efectele aerului proaspăt. De asemenea de aici poți face și drumeții montane în Bucegi, Leaota, Moieciu de Sus, Cheia sau Piatra Craiului. Înainte de asta trebuie să ții cont de nivelul de dificultate al traseului ales și să te echipezi corespunzător.

La Fundata a luat naștere în România schiul fond, atunci când principesa Ileana, fiica Reginei Maria a decis să organizeze cursuri de schi pentru copii în iarna anului 1930. De altfel prima competiție de schi fond a avut loc aici la data de 23 februarie 1930. Ca urmare a stratului ridicat de zăpadă de aici în trecut oamenii obișnuiau chiar să se deplaseze pe schiuri pentru că drumurile nu erau asfaltate.

Nu în ultimul rând îți recomandăm o vizită la Prăpastiile Zărneștiului, o zonă atât de frumoasă încât a ajuns chiar și platou de filmare pentru filme precum Drumul Oaselor sau Cold Mountain. Zona face parte din Rezervația Piatra Craiului și cuprinde zeci de trasee amenajate în pereții defileului, unde cel mai lung are 115 metri. Prăpastiile Zărneștiului reprezintă un defileu străjuit de stânci înalte şi străbătut de un drum şerpuit, cu zone în care stâncile de pe cele două laturi par chiar că se ating.

Tu ai apucat să vizitezi vreunul dintre aceste locuri? Suntem curioși să aflăm care ți-a plăcut cel mai mult și ce alte recomandări de obiective turistice din zona Brașovului ai pentru această perioadă a anului.