Trei parcuri de aventura pe care le poti incerca in Brasov

sursa: adevarul.ro

Dacă simți nevoia să încerci o nouă metodă de a-ți petrece timpul liber, una ușor neconvențională față de ieșirile clasice la cinema sau prin cafenele, îți recomandăm un parc de aventură care să-ți ridice nivelul de adrenalină. Astfel de parcuri sunt des întâlnite în zona Brașovului, reprezentând recent un nou mod de distracție pentru turiști pe timp de vară. De altfel, majoritatea sunt amenajate în pădure și sunt ferite astfel de caniculă.

Un astfel de parc de aventură este cel din Zărnești, întins pe o suprafață de 5 hectare, la o distanță de 30 de kilometri de Brașov. Poartă numele Wolf Park Aventura și cuprinde mai multe instalații suspendate, precum și patru trasee ce pot fi parcurse prin traversare sau cățărare, împărțite pe diverse grade de dificultate. În parc au fost amenajate de asemenea și șase tiroliene de 2 kilometri. Parcul este deschis între orele 9.00 şi 17.30, iar preţul pentru trei ore de căţărare este de 28 de lei pentru copii şi 38 de lei pentru adulţi.

Un alt loc dedicat amatorilor de senzații tari este parcul de la Cheile Râșnoavei. În schimbul sumei de 100 de lei doritorii pot sări de la o înălțime de 40 de metri, în timp ce pentru 150 de lei distanța urcă până la 140 de metri. Tot aici se află și cea mai înaltă tiroliană din țară, suspendată la o înălțime de 137,5 metri și cu o lungime de 147,2 metri. Mai mult, instalația de bungee juming de la Cheile Râșnoavei este printre cele mai înalte din Europa. Tot aici se află și un pendul, un leagăn imens instalat între pereții parcului cu ajutorul căruia turiștii pot trăi preț de câteva clipe precum celebrul personaj Tarazn.

Nu în ultimul rând un parc de aventură există și în municipiul Brașov, chiar la marginea pădurii, lângă lacul de la Noua. Acesta se întinde pe 2,5 hectare și funcționează deja de ani buni, fiind un parc cu tradiție. Parcul cuprinde opt trasee de cățărare, pe diferite grade de dificultate, dar și o tiroliană ce traversează lacul. Prețurile pentru trei ore de distracţie sunt de 40 de lei pentru adulţi şi 30 de lei pentru copii.

Mai știi și alte parcuri de aventură din împrejurimi? Suntem curioși dacă ai apucat să vizitezi vreunul și ce impresie ți-a lăsat.