Primul tren turistic din Romania va pleca la sfarsitul verii din Brasov

train

Primul tren turistic din România poartă numele de Transilvania Train și, timp de 4 zile îi va duce pe cei dornici să descopere o parte din frumusețile țării într-o călătorie prin Sighișoara, Mediaș, Alba Iulia, Sebeș și Sibiu. Trenul va pleca, bineînțeles, din gara Brașov în data de 31 august.

Trenul are o capacitate de 120 de locuri, dintre care în prezent mai sunt disponibile în jur de 50. Reprezentanți ai Transilvania Train au declarat pentru economica.net că 70% dintre turiștii care și-au achiziționat deja bilete sunt români cu vârste cuprinse între 6 și chiar 70 de ani.

Cei care doresc să se bucure de experiența primului tren turistic din România vor avea ocazia să descopere primele povești ale Transilvaniei de la defileul și vulcanul de la Racoș, până la așezarea secuilor. Urmează o vizită în Haferland și un tur al satelor Archița, Biscri, Criț, Meșendorf, Fișer și Saschiz.

În Sighișoara organizatorii au pregătit un turn nocturn al cetății, iar în Mediaș vor fi organizate diverse workshopuri culturale care să le prezinte celor prezenți tradițiile transilvănene, de la țiglărie până la împletituri. Odată ajunși în Alba Iulia, turiștii vor fi așteptați la gară de Garda Cetății, pentru ca în interiorul cetății să se tragă salve de tun în cinstea lor.

Următoarea destinație este Mullbachul medieval (Sebeș), unde biserica evanghelică își va deschide porțile și va organiza un concert unic la orga din 1893. Nu în ultimul rând trenul va ajunge în Sibiu, acolo unde se va vizita Piața Mică și se vor asculta arii din opere celebre ale muzicii clasice la viori și violine. În final se va vizita cetatea Făgărașului, de unde se va pleca apoi spre Brașov, către gara unde în urmă cu 4 zile începea totul.

Puteți citi mai multe informații despre Transilvania Train pe site-ul oficial.