Trupa Smokie va concerta in Brasov cu ocazia aprinderii luminitelor de Craciun din Piata Sfatului

sursa foto: booking.com

Brașovul va intra în hainele de sărbătoare pe 6 decembrie, atunci când în Piața Sfatului vor fi aprinse luminițele din bradul de Crăciun și ornamentele luminoase din centrul orașului. Pentru a marca evenimentul autoritățile organizează spectacolul „Brașov, oraș din poveste”, unde cap de afiș va fi trupa Smokie.

Spectacolul va debuta la ora 17:30 cu zece minute de videomapping pe clădirea Muzeului Județean de Istorie, urmând ca mai apoi să aibă loc numărătoarea intervă pentru aprinderea beculețelor de Crăciun. Prima trupa care va urca pe scenă va fi Proconsul; aceștia vor cânta în deschiderea legendarei formații britanice Smokie.

De altfel, în Piața Sfatului va fi organizat un târg de Crăciun între 6 decembrie și 14 ianuarie, iar turiștii vor putea cumpăra suveniruri și vor putea degusta băuturi și preparate culinare de sezon. Mai mult, în Piața Sfântul Ioan va fi amenajat un patinoar unde copiii vor beneficia de intrare gratuită.

Cât despre bradul de Crăciun din Piața Sfatului, acesta are o înălțime de 25 de metri și este împodobit cu beteală, globuri și zeci de ornamente luminoase. Tot în Piața Sfatului au fost împodobiți și cei nouă stâlpi de iluminat, dar și Casa Sfatului, iar pe străzile din împrejurimi au fost instalate tavane luminoase. Spre deosebire de anii precedenţi de această dată nu a mai fost aleasă o culoare dominantă, ci s-a apelat la un iluminat multicolor, tema dominantă pentru ornamentele luminoase fiind turta dulce.

Evenimentul „Brașov, oraș de poveste” se va sfârși în noaptea de Revelion, atunci când petrecerea din Piața Sfatului va fi susținută de Connect-R și Ellie White. Până atunci, însă, în fiecare seară începând cu 14 decembrie vor avea loc spectacole de muzică ușoară, folclorică, dar și recitaluri corale sau muzică de fanfară. Spectacole vor fi organizate și în alte zone din oraș, precum Teatrul Sică Alexandrescu, Filarmonica Brașov, Opera Brașov, Cinemateca Patria sau Muzeul Casa Mureșenilor.

Tu ți-ai făcut planuri pentru sărbătorile din acest an? Nu uita că te așteptăm cu oferte speciale atât de Crăciun, cât și de Revelion!