Tubing si zorbing in Poiana Brasov

Sursa foto: Telegraph.co.uk

Sursa foto: Telegraph.co.uk

Știm că denumirile din titlu sună puțin ciudat și că posibil să nu înțelegeți la ce se referă, dar fiți fără grijă, urmează explicațiile!

Începând de săptămâna aceasta pistele de săniuș din Poiană vor fi reconfigurate pentru a se putea practica tubingul și zorbingul. În locul celor două pârtii care au fost folosite pe timp de iarnă pentru săniuş vor fi amenajate patru piste pentru zorbing. Acest sport s-a extins şi la noi în ultima vreme, fiind căutat de persoanele care apreciază senzaţiile extreme de rotire şi de aparentă imponderabilitate pe care le oferă.

De asemenea, tubingul înlocuieşte sania în perioada de vară cu inele gonflabile de mari dimensiuni, care alunecă pe o pantă pe care este montat un covor special de cauciuc, fiind ghidate de nişte mantinele. Pista de tubing a fost funcţională şi pe timp de iarnă și are 80 de metri lungime şi o înclinaţie cuprinsă între 10 şi 25%.

Cei care vor ajunge în parcul de agrement vor mai avea parte şi de o serie de alte surprize. Astfel, pentru a creşte oportunităţile de distracţie, la baza derdeluşului va fi amenajată o pistă specială pentru carturi, unde vor avea acces atât copiii, cât şi adulţii. Carturile nu vor fi motorizate (pentru a nu polua), ci vor avea pedale, şi vor fi aduse două tipuri de astfel de vehicule, unele mai mici şi altele mai „solide”.

Totodată, administratorul parcului de agrement a luat decizia să amenajeze şi un teren de fotbal, pe care nu se va juca însă fotbal obişnuit, ci un sport mai special: body zorbing. Practic, jucătorii vor avea drept „echipament de protecţie” o bilă de zorbing şi aşa se vor juca cu mingea.

Parcul se va deschide în iunie și vă așteptăm pe toți să îl încercați! Până atunci, însă, e suficient timp să profitați de ofertele noastre de primăvară.