Un tunel secret va fi in premiera deschis publicului la Castelul Bran

sursa foto: businessinsider.com

sursa foto: businessinsider.com

Dacă n-ați apucat până acum să vizitați Castelul Bran, sau chiar dacă ați făcut-o în urmă cu mai mult timp, acum e momentul ideal să vă planificați un drum în această direcție. Începând cu vara acestui an în cadrul castelului va fi deschis un tunel secret ce nu am fost accesibil publicului larg niciodată.

Reprezentanții companiei ce se ocupă de administrarea Castelului Bran spun despre acesta că reprezintă un „tunel al timpului”. Pasajul are o lungime de aproximativ 40 de metri și ajunge la puțul fântânii, pe unde a fost liftul Reginei Maria. De altfel, conform acelorași reprezentanți deschiderea tunelului îndeplinește chiar un vis al acesteia.

Tunelul datează încă din anii ’30, atunci când a fost construit la ordinul Reginei Maria. Scopul inițial al acestuia era de a face mai ușor drumul pe care regina, bolnavă la acea vreme, trebuia să-l parcurgă de la castel la parc.

Mai mult, dacă nu mai aveți răbdare până la vară trebuie să știți că pe 11 aprilie va fi deschisă Casa de Ceai, un loc în care turiștii vor putea servi cafele, ceaiuri sau gustări chiar în mijlocul parcului regal, unde membrii Casei Regale obișnuiau să-și petreacă timpul. Casa de Ceai are aproape 100 de ani, fiind amenajată la inițiativa Reginei Maria în 1920.

În prezent Castelul Bran are deschise spre vizitare 23 de camere, un număr dublu față de perioada în care acesta era parte a patrimoniului național. Cu toate astea foarte puține obiecte ce au aparținut familiei regale sunt expuse publicului; printre ele se numără costumul popular preferat al Reginei Maria, una dintre coroanele regale și un pumnal al regelui Ferdinand. Prețul unui bilet de intrare este în prezent de 30 de lei.