Care sunt locurile din Transilvania preferate de turistii straini

Faptul că România are o mulțime de locuri apreicate de către străini reiese cu ușurință din modalitățile în care țara noastră este promovată constant ca destinație turistică de publicațiile de afară. Cel mai recent exemplu în acest sens a fost dat de britanicii de la Culture Trip, un site londonez de turism pe care poți găsi mai nou și o listă cu 11 locuri de vizitat în Transilvania.

Articolul scris de Roxana Coman este doar unul din lista ei de recomandări ce au la bază România. Aceasta a mai scris de-a lungul timpului despre locurile care-ți oferă cel mai reușit conținut de Instagram sau despre târgurile de Crăciun din țara noastră.

Roxana își începe articolul făcând referire la mitul lui Dracula și la faptul că majoritatea turiștilor se gândesc la povestea vampirului atunci când aud de Transilvania. Astfel a ales să-și construiască articolul oferind cititorilor ei și alte motive pentru care ar trebui să viziteze regiunea. Printre obiectivele propuse de ea se numără Cetatea de la Alba Iulia, Castelul Corvinilor, Castelul de Lut din Valea Zânelor sau Sarmizegetusa.

Pe listă își fac loc și trei orașe importante ale țării: Cluj, Sibiu și Brașov. Roxana consideră Brașovul drept destinația ideală pentru o evadare de weekend și amintește de peisajele fantastice, de Biserica Neagră (cea mai mare biserică în stil gotic de la Istanbul la Viena) sau de cetățile din oraș. Nu în ultimul rând articolul de pe site-ul britanic menționează inclusiv Poiana Brașov drept o stațiune grozavă pentru amatorii de schi sau snowboarding.

Culture Trip a fost fondat la Londra, în 2011, iar site-ul se bucură de un real succes. În fiecare lună pagina de internet este accesată de 11 milioane de vizitatori şi este urmărită de aproximativ 200 de milioane de utilizatori social media.