Turnul Alb din Brasov va asteapta la Zilele Iei

Sursa foto: infotravelguide.ro

Sursa foto: infotravelguide.ro

Asociaţia culturală Artessentia îi invită atât pe braşoveni, cât și pe restul turiștilor aflați în oraș, la ateliere de creaţie, dar şi la comemorarea profesorului Ioan Sorin Apan în zilele de 23 și 24 iunie.

Marți, 23 iunie, copiii peste 7 ani sunt așteptați la Turnul Alb de la ora 10:30, la un atelier de pictură. Micii artiști vor putea afla mai multe despre însemnele ce se coseau pe ie și vor putea picta tradiționala bluză românească. Taxa de participare este de 15 lei.

Miercuri, 24 iunie, de la ora 18.00 Sânzienele vor coborî la Turnul Alb şi îi vor învăţa pe cei prezenți cum să împletească coroniţe. În aceeaşi seara va avea loc şi comemorare a profesorului Ioan Sorin Apan. Participanţii trebuie să poarte o ie pentru a onora dragostea profesorului pentru tradiţiile populare.

Acesta este adevăratul brand românesc, costumul popular tradiţional, în care românul a ştiut să-şi etaleze de-a lungul vremii valorile, în momentele-cheie ale existenţei sale„, spunea mereu profesorul Ioan Sorin Apan.

Dacă vă decideți să participați la Zilele Iei, hotelul nostru vă pune la dispoziție camerele sale pentru a vă putea bucura de o experiență completă pe parcursul celor două zile de sărbătoare.