Unul dintre cele mai impresionante obiective turistice din Piatra Craiului este La Zaplaz

La Zaplaz

sursa foto: 2urbietorbi.wordpress.com

Am adunat aici, pe blog, o colecție de articole despre obiectivele turistice pe care le puteți vizita în județul Brașov. Am povestit de-a lungul timpului despre Prăpăstiile Zărneștiului, despre Canionul 7 Scări sau despre Pietrele lui Solomon.

Pentru azi am pregătit un articol despre La Zăplaz, o zonă situată la peste 1.600 de metri altitudine în Masivul Piatra Craiului. Ceea ce face din acest obiectiv turistic unul impresionant sunt găurile ce s-au format în munte, unice și inexplicabile chiar față de cei mai renumiți geologi.

Ideea de zăplaz reprezintă, de fapt, un gard de scânduri. Găurile din zonă s-au format după ce apa, ajutată de vânt, a săpat în stânci și a dus la apariția unuia dintre cele mai interesante obiective turistice din Brașov. Unii oameni compară formele acestora cu opera cunoscutului arhitect spaniol Gaudi, iar legendele vorbesc chiar despre porți către alte dimensiuni și altare în care strămoșii noștri se închinau zeilor.

La Zăplaz este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Piatra Craiului. Traseul de munte ce trebuie parcurs este cabana Plaiul Foii – Refugiul Spărlea – La Zăplaz. De la refugiul Spărlea se mai urcă aproximativ de 30 de minute. Traseul este unul accesibil atât iarna, cât și vara și poate fi parcurs inclusiv de turiștii neexperimentați.

Pentru mai multe imagini de la fața locului vă lăsăm și un video sugestiv.

Sursa: Adevărul.ro