Festivalul International de Muzica de Camera si Arte vibrate!festival are loc la Brasov intre 19 si 26 iunie

vibrate festival

sursa foto: facebook.com/vibratefestival

Cea de-a doua ediție a Festivalului Internațional de Muzică de Cameră și Arte vibrate!festival va avea loc la Brașov între 19 și 26 iunie. Vorbim de peste 25 de evenimente muzicale și artistice care îi vor bucura timp de 8 zile pe brașoveni, dar și pe turiștii veniți în oraș: concerte de muzică clasică și crossover, expoziții, ateliere și multe alte acte artistice vor avea loc în cele mai neconvenționale spații din Brașov.

Cea de-a doua ediție de vibrate!festival vine cu muzica de cameră interpretată de tinere staruri ale muzicii clasice europene din Marea Britanie, Germania, Ucraina, Italia, Elveția, Olanda, Bulgaria, Spania și România.

Festivalul va avea deschiderea la Aula Universității pe 19 iunie, iar intrarea va fi gratuită. Alte concerte gratuite vor mai avea loc în Centrul Multicultural al Universității Transilvania, dar și la Colegiul Național „Andrei Șaguna”.

Pe 21 iunie festivalul ajunge și în spațiul clasic de concert, la Sala Patria, acolo unde vor fi sărbătoriți 110 ani de la nașterea compozitorului rus Dimitri Sostakovici. În aceeași zi Ceainăria Tipografică găzduiește un dialog cu psihiatrul Greg Radu, din Canada, pe acordul muzicii interpretate de Francoise Green Duo.

Vibrate!festival se încheie duminică, pe 26 iunie la Bastionul Țesătorilor, acolo unde vor putea fi auzite de la ora 18 acorduri după partiturile lui Brahms și Hindemith. Tot atunci, cunoscuta interpretă de jazz, Luiza Zan, alături de muzicienii vibrate!festival îi invită pe cei prezenți la o întâlnire dintre Bach și muzica jazz.

Un bilet la eveniment costă 35 de lei și poate fi achiziționat de la ceainăria Tipografia și de la Librăria „St. O. Iosif”, sau online de pe site-ul biletebrasov.ro. 3 lei din costul fiecărui bilet vor fi donați către HOSPICE Casa Speranței Brașov, care oferă îngrijire copiilor și adulților cu boli incurabile. Elevii, studenții și persoanele cu dizabilități vor avea gratuitate la toate spectacolele.