Vibrate!festival aduce muzica clasica pe terenul de tenis in Brasov

sursa: facebook.com/vibratefestival/

sursa: facebook.com/vibratefestival/

În urmă cu un an vă povesteam despre Festivalului Internațional de Muzică de Cameră și Arte vibrate!festival și despre ce înseamnă acesta pentru Brașov. În 2017 festivalul se află la cea de-a treia ediție și urmează să aibă loc între 9 și 18 iunie într-unele dintre cele mai neobișnuite locuri din oraș.

Festivalul va debuta pe 9 iunie în cadrul Bisericii Romano-Catolice cu un spectacol susținut de violonistul Vlad Maistrovici alături de orchestra galeză Sinfonia Cymru. Vibrate!festival aduce însă în primă audiție mondială o creație semnată de compozitorul britanic Mark Anthony Turnage într-un concert inedit la Centrul Multicultural; acesta va fi prezent în Brașov chiar de ziua sa.

Unul dintre principalele puncte de interes ale acestei ediții va avea loc la Tenis Arena, acolo unde violonistul Valeriy Sokolov va cânta alături de brașoveanca Maria Izabella Dicu, una dintre elevele sale. În cadrul evenimentului „Game, set and… music!” vor mai fi prezenți pe arena de tenis din oraș Sinfonia Cymru, Vlad Maistorovici, dar și Eva Thorarinsdottir.

„Anul acesta revenim cu combinația dintre clasic și jazz, într-un concert Luiza Zan și Diana Ionescu (pian), directorul artistic al festivalului, la Biblioteca Județeană. Una din surprizele acestei ediții este participarea unei trupe românești, un adevărat fenomen muzical provenit din underground, care îmbină într-un stil exploziv hip-hopul, folclorul, sau dubstep – Subcarpați. vibrate!festival o aduce la Brașov și pe una dintre cele mai cunoscute soprane române – brașoveanca Teodora Gheorghiu în ultimele două concerte ale festivalului, la Bastionul Țesătorilor și sala Patria” spun organizatorii.

Tema ediției de anul acesta este dată de cuvântul „puls”, iar în total vor avea loc nu mai puțin de 25 de evenimente menite să umple orașul de muzică și artă. Biletele pentru concerte costă între 20 și 50 de lei, iar programul complet poate fi accesat aici.