Copacii unei paduri din Brasov au devenit personaje de basm

sursa: https://www.facebook.com/dinoparcrasnov/

Este vorba de pădurea amplasată în Dino Parcul din Râșnov, acolo unde zece copaci au devenit personaje de basm în scopul de a-i învăța pe cei mici cum să protejeze natura. Fiecare copac a primit astfel o poveste, dar și un nume propriu.

Expoziția organizată de Dino Parc poartă numele de Pădurea Magică a Dinozaurilor și are ca tematică protejarea mediului înconurător și educarea celor mici cu privire la durata de viață, dezvoltarea și evoluția arborilor. Fiecare dintre cei zece copaci aleși pentru acest proiect este de o specie diferite și au nume precum Voinicul din Deal, Cavalerul Neînfricat sau Năzdrăvanul Pădurii.

„Această expoziţie are la bază dragostea noastră pentru pădure şi grija pentru conservarea acesteia. Ne dorim ca vizitatorii noştri, în special cei mici, să ajungă să protejeze natura şi pădurea şi să înveţe să recunoască 10 specii diferite de arbori în funcţie de scoarţă, frunze, fructe şi alte caracteristici,” a declarat Adrian Apostu, managerul Dino Parc Râşnov.

Dino Parc Râșnov este al treilea cel mai vizitat obiectiv turistic din Brașov, după Castelul Bran și Cetatea Râșnov. Este de asemenea o zonă de agrement și un muzeu în aer liber și cuprinde un traseu cu 46 de dinozauri în mărime naturală, locuri de joacă pentru copii, căsuțe în arbori, dar și un cinematograf 9D. Un bilet de acces costă 28 de lei pentru adulți și 22 de lei pentru copii.

Dacă te atrage ideea și vrei să faci o vizită expoziției în perioada următoare poți descoperi mai jos și un scurt clip de promovare a evenimentului.