Trei trasee montane pe care sa le incerci vara aceasta in Masivul Fagaras

Sfârșitul verii vine cu cele mai ridicate temperaturi ale anului, iar un drum pe munte poate fi exact ceea ce ai nevoie pentru a te răcori și a-ți petrece măcar o zi înconjurat de aer proaspăt. În acest sens îți recomandăm nu mai puțin de trei trasee dintre care poți alege pentru o experiență unică în Masivul Făgăraș.

Pentru a ajunge în Munții Făgăraș vei fi nevoit să urci pe cea mai înaltă culme a țării, Vârful Moldoveanu. Durata traseului are aproximativ șapte ore și este unul destul de dificil, iar echipamentul de munte este obligatoriu. De asemenea îți recomandăm ca atunci când pornești să fii însoțit de cineva care cunoaște zona.

Cea mai ușoară variantă, și de altfel și cea mai recomandată de către alpiniștii cu experiență este pe traseul Bâlea Lac – Şaua Capra – Lacul Capra – Portiţa Arpaşului – “La trei paşi de moarte” – Şaua Vartopului – Arpasul Mare – piciorul Mircii – Iezerul Podul Giurgiului – Şaua Podragului – Şaua Ucei Mari – Şaua Orzanelor – Vf. Viştea Mare – Vf. Moldoveanu.

Un traseu mai ușor este cel direct spre Bâlea Lac, unul dintre principalele puncte de atracție din zonă. Acesta are un nivel mediu de dificultate și poate fi parcurs de oricine, însă noi îți recomandăm să ai la tine o pereche de bocanci și câteva haine mai groase. Pe parcursul celor trei ore și jumătate de drumeție te vei putea opri pentru a admira peisajul și vei putea descoperi mai multe obiective turistice precum Curmătura Bâlii, Lacul Doamnei, Valea Doamnei, Muchia Bâlii sau Bâlea Cascadă.

Nu în ultimul rând îți recomandăm o drumeție către al doilea cel mai înalt vârf din România, Vârful Negoiu, aflat la o altitudine de 2.535 de metri. Traseul este unul dificil și poate fi practicat doar vara și toamna. Durează între șapte și opt ore și cuprinde următoarele puncte turistice: Cabana Negoiu – Valea Sărăţii – Şaua Cleopatrei – Vf. Negoiu – Strunga Doamnei – Strunga Ciobanului – Piatra Prânzului.

Așteptăm să ne spui ce alte trasee montane mai cunoști în zonă și dacă ai apucat până acum să parcurgi unul dintre cele recomandate de noi anterior.