Ce trebuie sa stii despre editia din acest an a Oktoberfest Brasov

Ediția din acest an a Oktoberfest a debutat deja la Brașov pe 6 septembrie, însă va dura încă 5 zile de azi înainte, până pe 16, astfel că e timp suficient pentru toți doritorii să vină și să se bucure de ceea ce are de oferit evenimentul. Acesta are loc în cadrul corturilor amplasate în zona fostului Stadion Municipal din Bartolomeu.

Ca în fiecare an Festivalul Berii a fost inaugurat de o paradă specială, pe traseul str. Nicolae Iorga – str. Lungă – Sens Giratoriu Bartolomeu – Calea Făgărașului – cort „Oktoberfest”. În cadrul acesteia au fost prezente peste 10 atelaje decorate specific și peste 100 de însoțitori pitorești care au dat startul festivalului.

Oktoberfest Brașov aniversează în acest an zece ani, astfel că organizatorii au pregătit pentru participanți concursuri și surprize, cu nu mai puțin de 10.000 de premii puse în joc. De asemenea special pentru această ediție a fost creată o bere nouă, numită Marlzbier, iar buna dispoziție a turiștilor este asigurată de 10 formații germane.

Cele două corturi în care se desfășoară evenimentul pot găzdui peste 11 mii de persoane, în timp ce organizatorii le-au pregătit celor mici un parc de distracții, iar celor mari o zonă de suveniruri. Turiștii prezenți pot degusta cârnăciori bavarezi, cartofi săseşti, varză bavareză şi salate săseşti, precum și zeci de sortimente ale berii germane.

De altfel cele două corturi au tematici diferite: primul, cortul Kronstadt, abordează istoria Brașovului, iar preparatul principal este “raţa pe varză bavareză roşie”, pregătit de chef Liviu Preda. Al doilea cort se numeşte “Weisen” și este cel mai mare cort întins vreodată în Brașov, fiind inspirat chiar de către cortul Oktoberfest din Munchen.

Te așteptăm și pe tine la Oktoberfest Brașov până pe 16 septembrie, să ne spui cum ți se pare și dacă ai mai fost prezent la eveniment și în alți ani.