Un blogger strain a venit in Romania pentru a descoperi daca tara noastra merita vizitata

Messy-Nessy este numele de scenă adoptat de bloggerul care în această vară a ales să viziteze țara noastră pentru a se convinge singur dacă aceasta își merită renumele de țară ex-comunistă lipsită de infrastructură și de interes pentru turism. „Nu fi turist în România” se numește articolul său, iar scopul cu care l-a scris a fost unul simplu: să le demonstreze tuturor celor care contestă meleagurile românești faptul că România este o excelentă destinație turistică.

Printre locurile vizitate de acesta se numără zona Transilvaniei, cea pe care Prințul Charles alege să o viziteze anual și pe care acesta o compară cu vechea Scoție, Castelul Bran ce vine la pachet cu mitul celui mai cunoscut vampir din istorie, dar și orașe precum Cluj sau Sibiu, care oferă turiștilor de pretutindeni o priveliște superbă asupra unei arhitecturi aparte.

„Departe de stereotipul Casa lui Dracula, Transilvania este o escapadă perfectă de la stresul de acasă, un loc unde te poţi deconecta. În fiecare dimineaţă se organizează drumeţii, plimbări cu calul şi căruţa sau cu bicicleta. Am întâlnit aici două cupluri din Italia şi unul din Germania. Singurul meu regret este că am stat o singură noapte.”

În articolul său acesta pune accent pe aspectele rurale ale României și atestă faptul că a fost uimit de o cireadă de vaci ce treaca printr-un sat din județul Covasna. „Am fost uimită de cireada de vaci care trece prin sat în fiecare seară şi mai ales de faptul că fiecare animal ştie exact casa unde trebuie să ajungă. Astfel de lucruri mărunte fac România să îţi rămână în inimă.”

Răspunsul său final și concluzia pe care o oferă articolului sunt destul de simple: „Cu siguranţă România merită vizitată, dar trebuie să fiţi indulgenţi cu micile imperfecţiuni. Trebuie să cunoaşteţi oamenii şi să aflaţi prin ce au trecut de-a lungul istoriei. Este un loc care compensează prin ospitalitate şi mâncare tradiţională, un loc unde te deconectezi şi te poţi reanaliza.”

Foto: messynessychic.com