La Castelul Bran a avut loc o reconsituire a momentului in care batalioanele romane au trecut Carpatii

sursa foto: castelulbran.ro

Weekendul trecut Castelul Bran a avut parte de un eveniment inedit, desfășurat sub umbrela Centenarului, ce și-a propus să reconsituie momentul în care batalioanele române au trecut Munții Carpați în Primul Război Mondial. Printre protagoniștii zilei s-au numărat Brigada 2 Vânători de Munte ”Sarmizegetusa” şi Academia Forţelor Aeriene ”Henri Coandă” din Braşov, ajutați de către Detaşamentului ”Mateiaş” al Muzeului Municipal Câmpulung.

Evenimentul a inclus muzică militară, o desfășurare a Tricolorului, dar și o petrecere câmpenească cu fasole cu ciolan pregătit la cort de către bucătari militari. Reconstituirea propriu-zisă a momentului de trecere a Carpaților a pornit dinspre Vama Medievală spre Castelul Bran, iar la intrarea în acesta Fanfara Militară s-a alăturat formațiilor militare. Împreună acestea au coborât spre Parcul Regal, unde s-au oprit în zona trandafirilor.

În finalul zilei a avut loc inclusiv un duel muzical între Fanfara Militară și muzicienii participanți la Festivalul internațional „Jazz and Brand Castle”, în Parcul Regal.

Castelul Bran a fost ridicat în 1212 de către Ordinul Cavalerilor Teutoni și avea rol de fortăreață. Acesta a rămas însă în istorie drept „Castelul lui Dracula” sau reședința celui mai faimos vampir din lume. Desigur că adevărul este departe de mit, iar Vlad Țepeș folosea Castelul Bran doar ca punct de plecare pentru incursiunile sale în Transilvania. Totuși, acest castel este un loc unde poți experimenta mitul și magia istoriei. În curtea castelului este, de asemenea, amenajat un muzeu al satului unde poți descoperi tradițiile și stilul de a trăi ale localnicilor.