Pendulul de la Cheile Rasnoavei este visul turistilor pasionati de adrenalina

Sursa foto: Youtube | Furdui Filip

Dacă ești atras de senzația de adrenalină atunci mai mult ca sigur vei găsi ceva pe placul tău la Cheile Râșnoavei, acolo unde se află un leagăn uriaș, cu o amplitudine maximă de peste 100 de metri. Pe lângă acesta locul găzduiește și cea mai înaltă tiroliană din țară și îți permite să sari de la peste 100 de metri înălțime.

Pendulul respectiv este instalat între pereții Cheillor Râșnoavei, la o amplitudine maximă de 110 metri și la o înălțime de balans de 60 de metri. Dacă ai suficient curaj și o mică doză de nebunie, dar și dacă vei respecta instructajul primit anterior te vei putea lansa în gol și te vei putea bucura de o senzație unică. Prețul unei astfel de activități este de 100 de lei. Îți poți face o idee mai detaliată despre ce implică urmărind clipul de mai jos.

Cheile Râșnoavei te așteaptă și cu alte activități asemănătoare. Una dintre ele este instalația de bungee jumping aflată la peste 100 de metri înălțime, fiind astfel una dintre cele mai înalte din Europa. Costul unei sărituri de la 40 de metri este de 100 de lei, în timp ce pentru experiența completă îți recomandăm să faci o încercare de la 140 de metri, contra sumei de 150 de lei.

Nu în ultimul rând aici poți găsi cea mai înaltă tiroliană din România. Are 137,5 metri înălțime și 147,2 metri lungime. Ea este recomandată tuturor categoriilor de vârstă, însă dacă nu vrei să te încumeți la înălțimi prea mari poți încerca o tiroliană mai mică, aflată la 40 de metri. Prețurile sunt de 70 și respectiv 30 de lei.