Șapte festivaluri la care poti participa in acest an in Brasov

Atât pe durata verii, cât și în toamnă turiști care vor fi prezenți în Brașov se vor putea bucura de o mulțime de festivaluri. Consiliul Județean a aprobat organizarea a nu mai puțin de 17 proiecte culturale, majoritatea fiind destinate Centenarului Marii Uniri. În cele ce urmează am selectat șapte titluri care s-ar putea să te intereseze.

Brașov Jazz & Blues Festival va avea cea de-a șasea ediție în acest an și îi va întâmpina pe turiști cu muzică jazz și blues live, susținută de artiști locali, cât și internaționali. Prima zi a festivalului va fi dedicată jazzului românesc cu ocazia celebrării Marii Uniri.

Amural Festival Vizual este cel mai mare festival dedicat artelor vizuale din România. Acesta durează patru zile și aduce împreună lucrările unor artiști din domeniile artelor vizuale cum ar fi ilutrațiile, fotografia, designul, filmul, animația sau proiecțiile video.

C’Art Fest – Festivalul Internațional de Artă Cristian se află anul acesta la ediția cu numărul cinci. În cadrul său vor avea loc atât evenimente artistice, cât și conferințe și dezbateri pe tema multiculturalității în spațiul românesc.

Festivalul de Film și Istorii Râșnov sărbătorește în 2018 ediția cu numărul 10. Acesta cuprinde secțiuni de muzică și film, expoziții, un târg de carte, dar și o școală de vară și urmează să aibă loc la Râșnov între 20 și 29 iulie.

Les Films de Cannes a Brașov își desfășoară în acest an cea de-a doua ediție și vizează prezentarea unor filme din selecția oficială a Festivalului de la Cannes 2018. Va avea loc între 1 și 3 noiembrie la Centrul Cultural Reduta și vor fi prezentate de criticul de film Irina Margareta Nistor

Dracula Film Festival a ajuns deja la cea de-a șasea ediție. Festivalul durează cinci zile și cuprinde proiecții de filme fantastice, horror, filme ce au ca temă personajul lui Dracula, dar și filme pentru copii. Pe lângă acestea Dracula Film Festival oferă turiștilor și conferințe tematice.

Festivalul Săptămâna Haferland, dedicat promovării culturii satelor săsești din Județul Brașov va avea loc între 2 și 6 august. Prin intermediul acestuia vor fi promovate dansuri săsești, românești și maghiare, dar și opere muzicale ale compozitorilor transilvăneni.

Tu la ce festivaluri ți-ai propus să ajungi în acest an?