Castelul Bran se pregateste de evenimentul In Zorii Dictatorilor

sursa foto: castelulbran.ro

Nocturnele Castelului Bran – „În Zorii Dictatorilor” este un eveniment ce are loc între 18 și 20 iulie, timp de trei nopți, în încăperile celui mai celebru castel din România. Evenimentul are loc pentru al patrulea an consecutiv și are ca scop îmbunarea patrimoniului istoric cu magia și miturile dezvoltate în jurul Castelului Bran.

În această perioadă reședința contelui Dracula se va metamorfoza astfel încât să-i transporte pe vizitatori în timp, evocând totodată epoca lui Vlad Țepes, legendele înfricoșătoare și universul lui Bram Stocker. Fiecare încăpere a incintei va crea o atmosferă diferită, iar percepția dintre realitatea istorică și ficțiune se va contopi în spectacol.

Cu scopul inițial de a promova patrimoniul și turismul cultural, precum și valorile Francofoniei, spectacolul „În Zorii Dictatorilor” aduce alături de actorii din Franța și actori profesioniști și tineri din România.

Castelul Bran a fost ridicat în 1212 de către Ordinul Cavalerilor Teutoni și avea rol de fortăreață. Acesta a rămas însă în istorie drept „Castelul lui Dracula” sau reședința celui mai faimos vampir din lume. Desigur că adevărul este departe de mit, iar Vlad Țepeș folosea Castelul Bran doar ca punct de plecare pentru incursiunile sale în Transilvania. Totuși, acest castel este un loc unde poți experimenta mitul și magia istoriei. În curtea castelului este, de asemenea, amenajat un muzeu al satului unde poți descoperi tradițiile și stilul de a trăi ale localnicilor.

Spectacolele încep de la ora 21:30, la Castelul Bran, în fiecare seară, în perioada 18 – 20 iulie 2018. Prețul unui bilet este de 50 lei.