Muzeul Iluziilor Optice ajunge in luna august la Brasov

Primul Muzeu al Iluziilor Optice din România va fi deschis la Brașov în premieră națională în data de 1 august, așteptându-i pe turiști să-i treacă pragul preț de 11 zile la Centrul Lux Divina, în Sala Parc.

Acesta vine cu un concept unic în țara noastră, dar și cu un caracter interactiv. Vorbim de peste 100 de exponate, dintre care 24 de oglinzi de mari dimensiuni ce deformează realitatea, o hologramă piramidală, un generator Van De Graaff sau un theremin (instrument muzical la care poți cânta fără să îl atingi). Turiștii care vor alege să viziteze muzeul vor putea înțelege cum funcționează iluziile prin contact direct cu acestea, dar și prin explicațiile unui povestitor unplugged care va oferi detalii despre mecanismele lor de funcționare și va face demonstrații live.

„Noi ne-am dorit mult să creăm un loc în care participanţii de orice vârstă să poată învăţa prin joacă şi interacţiunea directă cu exponatele. Proiectul este, în primul rând, unul educativ şi neconvenţional. Cred că fiecare familie, fiecare copil şi fiecare persoană trebuie să intre măcar o dată într-un Muzeu al Iluziilor Optice: e o experienţă unică să parcurgi exponatele, să cânţi la theremin sau să te aşezi pe spate pe un pat cu 2200 de cuie fără să ţi se întâmple nimic, la fel cum e amuzant şi provocator să încerci să rezolvi enigmele din spatele fiecărei iluzii optice în parte”, a declarat Adrian Filpişan, iniţiatorul principal al Muzeului Iluziilor, conform Adevărul.ro.

Muzeul Iluziilor Optice reprezintă un proiect mobil ce își propune să ajungă ulterior în toate marile orașe din România. Acesta vine cu un concept foarte popular în multe orașe din lume în care se află muzee interactive permanente.

În ceea ce privește alcătuirea sa, Muzeul Iluziilor Optice este compus din trei mari capitole, fiecare destinat unui tip diferit de iluzii. Unul dintre ele este reprezentat de Sala Oglinzilor Deformate, gândită special pentru cei mici, care se vor simți preț de câteva minute subțiri ca o sfoară sau rotunzi ca un balon. O altă sală este dedicată iluziilor optice, unde peste 50 de tablouri originale îi vor provoca pe vizitatori să rezolve misterele ascunse în spatele lor. Toate imaginile sunt dotate cu instrumente de măsurat, cu ajutorul cărora vizitatorii vor încerca să înţeleagă cum funcţionează iluziile. Nu în ultimul rând cea de-a treia sală este dedicată unor concepte precum hologramele, iluzia cinematografică sau thereminului, primul instrument muzical electric.

Durata unei vizite la Muzeul Iluziilor Optice este de 60 de minute, iar preţul unui bilet este de 15 lei.