Tiroliana de la Canionul 7 Scari va fi prelungita pana la Dambu Morii

Foto: Ionut Stoica | Youtube

Sistemul de tiroliene de la Canionul 7 Scări are în prezent 2,17 kilometri și urmează să fie extins cu încă 1,6 kilometri până la intrarea trasului turistic „Drumul Familiar” din Dâmbu Morii. Acesta va avea în total 35 de segmente de tiroliană, în timp ce din noul tronson cel mai lung segment va avea 205 metri.

„Extinderea sistemului de tiroliene şi construirea noului foişor costă 220.000 lei, fără TVA, iar finanţarea este asigurată integral din bugetul regiei. Ne-am propus ca în 15 august să punem în funcţiune şi noul tronson, dar totul depinde de vreme. În ultima perioadă, din cauza ploilor, lucrările au avansat destul de încet”, au anunţat reprezentanţii Regiei Pădurilor Săcele, conform bzb.ro.

Pe toată distanța trasului, cel mai lung tronson are 305 metri, în timp ce tronsonul cel mai scurt are 47. Acestea au o înclinație între două și patru grade, iar pentru cei mici există și două trasee cu grad redus de dificultate. Prețul unui bilet este de 50 de lei de persoană pentru traseele lungi și 20 de lei pentru cele destinate copiilor.

Canionul 7 Scări este un loc unic în Europa de Est și datează încă din mezozoic. Există povești ce atestă că inițial acesta a servit drept fundul unei mări și a fost populat de dinozauri. Lungimea defileului este de 160 de metri și are o diferență de nivel de 58 de metri, la o altitudine de 1.050 de metri. Canionul este format din șapte scări din metal ce se transformă în cascade atunci când volumul de apă al pârâului Șapte Scări crește. De altfel acesta este și motivul din spatele denumirii sale.

Poți descoperi priveliștile oferite de tiroliana de la Canionul 7 Scări în clipul video de mai jos.