Ce filme poti vedea anul acesta la Dracula Festival

Foto: facebook.com/DraculaFilmFestival/

O nouă ediție a Festivalului de Film Dracula are loc la Brașov între 17 și 21 octombrie 2018. Filmele vor fi proiectate la Centrul Cultural Reduta, la Cinemateca Patria și la Cinema One, iar iubitorii genului horror vor avea ce vedea.

Patru dintre filmele care vor rula la Dracula Film Festival vor fi difuzate pentru prima dată în România, urmând a se lansa ulterior în cinematografe. Acestea sunt Overlord, Halloween, Goosebumps 2 și Night east the World. Aceste filme vor rula în afara competiţiei şi vor fi proiectate la Centrul Cultural Reduta.

Cea de-a șasea ediție a festivalului va fi deschisă în seara de 17 octombrie de filmul Halloween, iar în competiția de lungmetraj vor intra filmele Vidar the Vampire, Fornacis, Rabbia Furiosa: Er Canaro, Lost in Apocalypse, Bodrog și Children of the Fall, iar premiul pentru cel mai bun film constă în 1000 de euro.

Totodată ediția din acest an readuce în prim plan Parada Zombie, un eveniment programat seara de sâmbătă, 20 octombrie. Aceasta va porni la ora 19 din fața Centrului Cultural Reduta și va traversa orașul pe traseul Piața Sfatului – Strada Republicii – Modarom, ajungând la final înapoi în Piața Sfatului. Publicul poate participa la paradă și se poate costuma în personajul de film horror favorit, având astfel șansa de a câștiga premii speciale.

De asemenea Dracula Film Festival revine în acest an cu campania „Oamenii au nevoie de sânge! Dracula se descurcă”, prin care vor să îi convingă pe oameni să doneze sânge. Donatorii vor fi răsplătiți cu abonamente la filme, carduri cadou, invitații la cinema și sticle de vin personalizate cu eticheta festivalului.