Cum va arata noul sezon de schi din Poiana Brasov

A mai rămas puțin până la startul unui nou sezon de schi în Poiana Brașov, iar amatorii de sporturi de iarnă și senzații tari pe pârtie se pot apuca deja să-și facă planuri. Cu toate acestea veștile nu sunt neapărat bune deoarece tarifele în ceea ce privește transportul pe cablu vor crește, ca urmare a stagnării lor în ultimii trei ani.

Noile tarife vor fi începând cu iarna aceasta de 25 de lei pentru adulți și 12 lei pentru copii cu vârste între 6 si 12 ani pentru a urcare sau o coborâre simplă cu telecabina, cu 5 și respectiv 2 lei mai mult comparativ cu anul trecut. Biletul dus-întors își va păstra, totuși, prețul de 35 de lei la adulți, în timp ce pentru cei mici va crește de la 17 la 20 de lei.

Cartelele cu puncte pentru telecabină, telegondolă, telescaun şi teleschiuri vor costa 45 de lei pentru adulți, faţă de 30 de lei sezonul trecut pentru o cartelă cu şase puncte, şi 25 lei pentru copii, faţă de 15 lei. De asemenea prețul unei cartele cu 240 de puncte va fi de 570 de lei (faţă de 550 de lei), iar pentru copii va fi de 300 de lei (faţă de 290 de lei). O cartelă cu 10 puncte costă 45 de lei pentru adulţi, fiind cu 5 lei mai scumpă, iar pentru copii va rămâne la acelaşi preţ, de 25 de lei. În schimb cartela cu 20 de puncte va costa 70 de lei pentru adulţi şi 40 de lei pentru copii, scumpirea de 5 lei fiind aplicată doar în cazul cartelei pentru aduţi.

De asemenea iubitorii sporturilor de iarnă îşi pot achiziţiona şi abonamente. Un abonament pe o zi (cu urcări şi coborâri nelimitate), valabil începând cu ora 11.00, costă 120 lei pentru adulţi şi 70 de lei pentru copii; cel valabil de la ora 13.00 va costa 90 de lei, respectiv 50 de lei, iar abonamentul zilnic valabil de la ora 14.00 va costa 65 de lei, respectiv 40 de lei. Există totodată și posibilitatea achiziționării unui abonament pentru cel pentru 10 zile, care pot fi consecutive sau nu, al cărui preţ a fost stabilit la suma de 1.050 de lei pentru adulţi şi 650 de lei pentru copii.

Cum ți se par noile modificări de preț? Îți influențează în vreun fel decizia de a veni în Poiana Brașov iarna aceasta?