Cinci muzee pe care le poti vizita in Brasov

Cu prima ocazie în care ajungi în Brașov îți recomandăm să-ți rezervi măcar jumătate de zi pentru a vizita cele mai importante muzee din oraș. Pentru a-ți putea planifica traseul ți-am făcut o listă cu cinci atracții turistice culturale pe care să le bifezi în oraș.

1. Muzeul de Etnografie. A fost înființat în 1990 și le oferă vizitatorilor o incursiune în viața, istoria, cultura și etnografia orașului Brasov și a Țării Bârsei. Una dintre principalele atracții ale sale este Patrimoniul textil, o expoziție de țesături folosite în costume populare, exponente ale tradiției, modului de trăi și modei specifice anumitor perioade istorice în spațiul transilvănean.

2. Muzeul Civilizației Urbane. Se află în incinta vechii cetăți a Brașovului și este structurat pe trei niveluri, ilustrând modul de viață al locuitorilor din mediul urban timp de trei secole. Muzeul a fost inclus pe lista monumentelor istorice din România și prezintă marfuri vechi aduse de negustori aici, precum și principalele tradiții brașovene din secolul 19.

3. Muzeul Casa Mureșenilor. La baza numelui său sta o donație făcută de urmașii familiei Mureșanu, care au contribuit la deschiderea sa în anul 1968. Acesta cuprinde opere istorice și de artă, colecții de mobilier vechi, sculpturi și manuscrise ale Mureșenilor, iar în prezent se află în subordinea Consiliului Județean Brașov.

4. Muzeul Prima Școală Românească. În cadrul său a fost predată pentru prima oară limba română, în anul 1559. Astăzi muzeul are săli de clasă ce poartă numele lui Anton Pann, Diaconeul Coresi sau Junii Brașoveni și cuprind cărți, documente vechi, tiparnița lui Coresi și icoane pe sticlă. Clădirea datează încă din 1495, este construită în stil baroc și se află în interiorul curții Bisericii Sfântul Nicolae din Scheii Brașovului.

5. Muzeul Județean de Istorie Brașov. Este situat în Piața Sfatului și prezintă turiștilor cel mai mare patrimoniu istoric al orașului. Este singurul muzeu de istorie din Brașov și cuprinde obiecte din toate epocile istorice, de la începuturile umanității până în ziua de azi. Periodic aici sunt organizate evenimente culturale precum conferințe, festivaluri și dezbateri.

Tu ce alte obiective turistice asemănătoare mai cunoști în Brașov?

Foto: ghidlocal.com