S-a deschis sezonul de schi in Poiana Brasov: iata care sunt partiile practicabile

Sezonul de schi s-a deschis în Poiana Brașov încă de sâmbăta trecută și îi așteaptă pe turiști să se bucure de iarna oferită de munții României.

Unele pârtii pot fi deja practicate în totalitate, în timp ce altele sunt deschise turiștilor doar pe anumite porțiuni. Au fost deschise în totalitate pârtiile Bradu, Stadion și Drumul Roșu și parțial pârtiile Lupului (fără S-ul mare) și Sulinar (doar partea superioară). Domeniul schiabil din Poiana Braşov se întinde cu totul pe o suprafațăde 24 de kilometri.

În weekendul trecut stratul de zăpadă a fost între 70 și 80 cm grosime în partea superioară a masivului Postăvarul şi 40-50 cm în partea inferioară. Cu toate acestea 90% din cantitatea de zăpadă este artificială, motiv pentru care schorii care aleg să se aventureze pe pârtii în această perioadă a anului sunt sfătuiți să țină cont de gradul de dificultate a fiecăreia.

Instalațiile de transport pe cablu sunt și ele pornite. Preţurile acestira au crescut cu 5% faţă de anul trecut, astfel că un abonament de o zi costă acum 150 de lei. Prețurile pentru sanie și colac variază între 30 de lei și 25 de lei, în timp ce o tură cu snowmobilul durează 50 de minute și costă 60 de euro pentru două persoane.

Dacă ajungi în această iarnă prin Poiana Brașov pentru a te bucura de atmosfera oferită de sporturile de iarnă te așteptăm cu oferte speciale de cazare la Rizzo Boutique Hotel.