Un grup de turisti a surprins un moment spectaculos pe Varful Postavarul (video)

Foto: facebook.com/christianadventure

Un steag al României lung de 60 de metri a fost purtat de 1 Decembrie până pe Vârful Postăvarul de un grup de turiști, ocazie cu care aceștia au reușit să surprindă imagini spectaculoase cu un curcubeu circular.

Fenomenul atmosferic poartă numele de halo și reprezintă un inel luminos, multicolor, care apare pe bolta cerească în jurul soarelui sau a lunii. Acesta se datorează refracției luminii ce trece prin cristale de gheață apărute în norii aflați la mare altitudine, la care temperaturile ajung până la minus 30 de grade Celsius.

Forma specială precum şi modul de orientare al cristalelor sunt responsabile  pentru tipul de halo observat de către privitori. Cel mai des întâlnit halo este cel circular. Acesta este un disc de difracţie cu un chenar roşu pe interior. Are mereu aceeaşi dimensiune din cauza simetriei hexagonale a cristalelor de gheaţă şi este extrem de intens, putând crea şi senzaţia că pe cer nu vedem un singur Soare.

Imaginile surprinse cu această ocazie pot fi vizualizate pe pagina de Facebook Christian Adventure, o școală de ghizi din Brașov, în timp ce clipul video poate fi urmărit mai jos.